Graphic Facilitation

Du lytter med øjnene
Jeg tegner det, der foregår i mødelokalet – live – mens det foregår. Tegningerne er metaforer med humor, som beskriver processen, man er i. Både det, der siges, og det, der måske kun tænkes. Jeg står enten oppe foran og tegner direkte på et stort ark karton, mens der tales. Eller tegningerne bliver til på en storskærm foran publikum, og de gror frem af sig selv, streg for streg. Jeg kalder det “Proces-tegning” – det kaldes også “Graphic Facilitation”.

Jeg har arbejdet med det en del år efterhånden, og der er noget magi i, at det netop ikke er forberedt hjemmefra, men gror ud af nu’et og bliver til for øjnene af folk. Det man erkender, mens man smiler, bliver hængende i hjernen. Mine tegninger hjælper med at tænke nyt, tænke anderledes. Forandringerne er ikke så farlige, når man griner samtidig. Tegninger, der rammer plet, kan skabe den forløsende latter.

Brug tegningerne til dokumentation bagefter. Man husker med en anden muskel, når man får det ind gennem øjnene på den måde. I beholder originalmaterialet, som jeg affotograferer afslutningsvis, og efter mødet tilsendes alt materiale som jpg-filer.

  • Workshops
  • Strategimøder
  • Konferencer
  • Kick-off møder

Her et par eksempler på tegninger fra en workshop om at være leder.

proces_tegning.jpg

Se flere eksempler fra Videnskabsministeriets store EU forskningskonference “Excellence”, som blev afholdt på Århus Universitet i april 2012, og hvor jeg tegnede under hele konferencen: